سردار شهید مهندس محمد تقی رضوی
نوشته شده به وسیله ی نور الزهراء در تاریخ 90/7/29:: 12:4 صبح
مقدمه
میخواهیم سخن از حدیث عشق بگوییم . قصد آن داریم از آن عشق شروع کنیم که عاشق را تا مرز جان دادن از برای معشوق راهنمایی کرد. اما به راستی چه دشوار خواهد بود بیان حدیثش . حدیثی که از عشق میگوید .
ما برانیم تا از چشمه سار طلایی خورشید و زلال با طراوت آب سخن برانیم . قصد کردهایم از آن کبوتر سفید بال صحبت برآوریم که از چشمهسار خورشید به کمال رسید و از زلال آب به جمال .
حال گرچه سخن از چنین مردانی بس مشکل مینماید و اگر چه نمیتوان تمامی ایثارشان را از لابلای چنین کلمات مسطوری بیرون کشید اما خود بگویید که چاره چیست ؟ آیا باید دست بر دست گذاشت و از آن همه ایمانشان چیزی نگفت ؟ آیا آیندگان بر ما خرده نخواهند گرفت که چرا از پدران قهرمان و شهید ما چیزی مکتوب نکردهاید ؟ آن وقت مرا و تو را جواب چه خواهد بود جز عرق شرمی بر پهنای پیشانی ؟ جان کلام آن که این یادنامه به مناسبت یادبود سردار سنگرسازان بیسنگر شهید سید محمد تقی رضوی قائم مقام عملیاتی قرارگاه مهندسی – رزمی خاتم الانبیاء (ص) و مسئول ستاد مرکزی پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد سازندگی به رشته تحریر درآمده است که به خانواده محترم ایشان و تمامی همرزمانشان تقدیم میداریم.
زندگینامه شهید
سردار شهید اسلام محمد تقی رضوی در سال 1334 در مشهد مقدس بدنیا آمدند.
شهید برای درس و تحصیل وارد انستیتو مشهد شد . محمد تقی پس از فارغ التحصیل شدن از انستیتوی مشهد ، به سربازی اعزام میگردد. سربازی وی ، با اوجگیری انقلاب مصادف میشود که او به روشنگری دیگر سربازان در پادگان میپردازد .به دنبال فر مان حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر ترک پادگانها توسط سربازان ، او نیز پادگان را ترک کرد . مادرش میگوید ، تیر بارانت میکنند . با خونسردی همه مسایل را برایم توضیح داد و من قدری آرام شدم . به او گفتم پس چند روز بیرون نرو تا شناخته نشوی ، با لبخند جواب داد : مادر ! من فرار کردهام که فعالیت کنم و اعلامیههای امام را پخش کنم . فرار کردهام که درکنار مردم باشم . نه اینکه در خانه بمانم .
وی فعالانه وارد مبارزه علیه رژیم میشود و لحظهای از فعالیت باز نمی ایستد . هنگام ورود حضرت امام (ره) به کشور ، مشتاقانه رهسپار تهران شده و خود را برای استقبال از معظم له آماده میکند . عشق و علاقهاش به حضرت امام (ره) به حدی بود که همواره با دیدن عکس ایشان به وجد میآمد و نیرو میگرفت . به دنبال پیام حضرت امام (ره) به عضویت جهاد سازندگی درمیآید .
فعالیتهای شهید در دوران دفاع مقدس
رضوی با شروع جنگ تحمیلی ، به جبهههای جنگ میشتابد و نقطه عطفی در زندگی اش آغاز میگردد. وی از روزهای نخستین جنگ ، خود را به جبههها میرساند و با عضویت در ستاد جنگهای نامنظم شهید چمران به دفاع از انقلاب و اسلام میپردازد .وی در طرح کنالکشی اطراف اهواز فعالانه شرکت کرد . پس از مدتی به جهاد خراسان میپیوندد و فعالیتهای خود را در سنگری دیگر ادامه میدهد . وی ابتدا به عنوان « مسئول ستاد پشتیبانی جنگ جهاد خراسان » مشغول انجام وظیفه میشود و نقش بسزایی در سازماندهی و گسترش ستاد پشتیبانی ایفا میکند که با تلاش و پیگیری او ستاد مرکزی پشتیبانی جنگ و جهاد در جنوب شکل میگیرد . او با جمع آوری تعدادی لودر و بولدوزر و غلتک ، بنای کار مهندسی – رزمی را میگذارد و برای اولین تجربه جاده نظامی اندیمشک – حمیدیه را احداث میکند شهید رضوی در جبهههای نبرد ، از خود توانمندی و رشادتهای بالایی نشان میدهد و هرگز از تلاش و کوشش باز نمیایستد . با ارایه طرحهای مهندسی بدیع و نو ،بارها و بارها در عملیات متعدد ، راهگشای فرماندهان و رزمندگان اسلام میشود . مهندس جعفری یکی از همرزمان وی میگوید :« در عملیات خیبر وقتی با مشکلات پیچیدهای مواجه شدیم ، ایشان راهی منطقه شد و در ارتباط با مسایل مهندسی آنجا ، عیناً منطقه را بررسی کرد و بعد طرحی ارائه نمود که باعث حفظ و تثبیت جزایر توسط رزمندگان شد.»
رضوی به رغم داشتن مسؤولیت بالا، هر جا که احساس نیاز میکند ، فوراً وارد عمل میشود ، از زدن خاکریز با لودر و بولدوزر تا ایجاد جاده و پل به عنوان اولین تجربه درامر مهندسی و رزمی ، در عملیات «طریق القدس»جادهای ابتکاری از پشت تپههای «الله اکبر» احداث میکند که نیروهای رزمنده با استفاده از آن جاده ، دشمن را دورزده و با تصرف توپخانه دشمن ، به پیروزی عظیمی دست می یابند .
شهید رضوی با پشتکار وابتکار فراوانی که در عملیاتهای گوناگون از خودنشان میدهد ، توجه مسؤولان و فرماندهان جنگ را جلب مینماید .
وی پس از ماهها خدمت در مسئولیت فرماندهی مهندسی جهادسازندگی ، به عنوان«مسؤول ستاد کربلا» و «فرماندهی مهندسی جنگ جهادسازندگی » و نیز«معاونت فرماندهی قرارگاه مهندسی رزمی قرارگاه خاتمالانبیاء(صلی الله علیه وآله و سلم ) منصوب شده و به هدایت مهندسی – رزمی جنگ میپردازند .
مناجاتی از شهید
خدایا ! عاشقم ، عاشق ترم کن به دیدارت
خدایا ! خطا کردم ، به بزرگی و عظمتت ببخشم
خدایا! با همه گناهانم ببخش و بیامرزم و شهادت را نصیبم گردان
خدایا ! نمیدانم با این بار گناهان با چه رویی به پیشگاهت برسم با این همه عشق دیدارت دیگر تحملم را بریده است .
خدایا ! با دیدن یاوران صدیقت احساس حسادت میکنم ، راه مرا در کنار یاورانت قرارده»
خدایا ! در این شبهای با عظمت طلوع فجر در کنار رزمندگان اسلام مرا هم با همه رو سیاهی به عظمت روح شهدا ببخش و بیامرز.
خدایا ! خانواده شهدا فرزندان شهدا منتظر پیروزی اسلام هستند ، نصرت نهایی را هرچه زودتر عطا فرما .
بسم رب الشهداء
شهید رضوی در گفتار شهید سپهبد صیاد شیرازی
شیهد رضوی چهره بسیار با سابقهای بود که میتوان او را هم به عنوان یک رزمنده اسلام در مجموعه رزمندگان اسلام مجسم کرد وهم به عنوان یک جهادگر اسوه از او نام برد . اگر بخواهیم روی اخلاق فردی او بحث کنیم ، فکر میکنم بعضی از منشهای او برای همه مشخص است . آقای رضوی همیشه یک تسبیح در دست داشت وذکر میگفت . همیشه یک التهاب و هیجان درونی برای کاریابی داشت . وقتی که به او میگفتی «آقای رضوی برای جلسه بیا » مثل این بود که دنیا را به او دادهای ، چون میدانست که کار جدیدی برای او پیدا شده است و عظمت و روحیه او در این بود که از نوع کار نمیترسید. هرکجا او را احضار میکردند بلافاصله میآمد .این روحیات عامل پیوند و وحدت بیشتری در بین رزمندگان میشد . اینها به هیچ چیز وابسته نیستند و وابستگی آنها به خداوند محرز است ...»
از منشهای دیگرش علاقمندی او به کارش بود مخصوصاً اگر کار در خط اول جبهه یا تا عمق دشمن میبود پابهپای عناصر شناسایی به آن محل میشتافت و به نظر میرسید که متحرک تر میشود . یعنی همیشه دنبال آن هدفی بود که بالاخره به آن رسید یعنی یک روز به آنجایی که آرزویش را داشت رسید .
در واقع زبان من قاصر از آن است که بتوانم به معنای واقعیتری از شخصیت شهید ارجمند برادر عزیز رضوی حرف بزنم ولی تا آنجا که من با ایشان در تماس بودم اینهایی بود که گفتم . اینها سرنخی بود از شخصیتظاهری ایشان که ما را به بطن عمیق و پرمحتوای او راهنمایی میکند. خداوند او را با سایر شهدای انقلاب و بابزرگان بهشت محشور گرداند.
اگر بخواهیم راجع به مهندسی – رزمی صحبت کنیم باید اذعان داشت که این نیرو یک نیروی نو پا وتازه در جنگ و نبرد با ضد انقلاب بود . مادر نواحی غربی کشور طی نبردی که با ضد انقلاب داشتیم مهندسی –رزمی را شناختیم .
نحوه شهادت
نقطه رهایی شهید رضوی ، هنگام شناسایی منطقه عملیاتی کربلای 10 ، در کوههای غرب کشور تعیین شده بود . او را به دیار کروبیان فراخوانده بود ؛ چرا که در میان اهل آسمان ، شناخته شده بود تا میان خاک نشینان.
سکوی عروج بلندترین نقطه زمینی بود و محمل عروج گلولهای که جز مأموریت وظیفهای نداشت . مأمور بود و معذور میان شعله و انوار انفجار ، پایکوبان و دست افشان ساغر مست . چنان شورانگیز به جلوه درآمد که یادش رفت که یک پایش را بلندی کوه جا گذاشته است .
اما او دیگر به پای زمینی احتیاج نداشت از آن پس ، باید با شاهپر عشق به پرواز درآمد که در چشم زدنی ، صدرنشین سفره سدرة المنتهی شد . او روز سوم خرداد ماه1366 در عملیات کربلای ده در سردشت به فیض عظیم شهادت نائل آمد .
پیام مقام معظم رهبری به مناسبت شهادت سردار شهید محمد تقی رضوی
شهادت مجاهد خستگی ناپذیر و سردار رشیداسلام معاونت فرماندهی مهندسی رزمی قرارگاه خاتم الانبیاء شهید بزرگوار محمد تقی رضوی را که پس از تلاشهای بزرگ و مخلصانه چندین ساله تحمل شدائد فراوان به لقاءالله پیوست را گرامی میداریم .
شهادت دلیر مردان و آبدیدگان میدانهای الهی ، قله کمالی برای مجاهدتها ، مقاومتها وفداکاریهای آنان است و مهر تأیید و قبول از جانب پروردگار بزرگ میباشد . تا در زمریه نخبگان و برگزیدگان حضرتش درآیند و خلعت وصال پوشند و جاویدان نزد پروردگار شان مرزوق و متنعم شوند .
اینجانب شهادت این لالهی رسول خدا و حضرت علیبن موسی الرضا (علیه الاف و التحیة و الثناء)را که در آستان مقدس و مبارک آن حضرت نیز غنوده است ، به خانواده محترم ، همشهریان عزیز و عموم مردم شریف خراسان تبریک و تسلیت عرض میکنم و علو درجات و رضوان الهی را برای این شهید عزیز و اجر صابران را برای خانواده محترم ایشان از حضرت حق استدعا دارم .
در رثای شهید امشب پریشان خاطر و دلتنگ هستم دلتنگ بوی جبهه بوی جنگ هستم دلتنگ شور و حال شبهای غریبی دلتنگ عطر خیس قرآنهای جیبی کو لالههایی که سراسر داغ بودند ؟ حیثیت گل ، آبروی باغ بودند آنان که دریا وامدار روحشان بود خورید زخم سینه مجروحشان بود آنان که اخلاص عمل قدیسشان کرد آنان که باران شقایق خیسشان کرد .
کلمات کلیدی : شهید